LAB-1 is een bioscoop, club, evenementenruimte en café-bar.  We zijn een podium voor films, live muziek, exposities, visuals, dj’s en evenementen gedurende de dag en nacht. LAB-1 is een plek om van te genieten, te hangen en jezelf thuis te voelen.

In LAB-1 kun je in ons café werken, gamen, chillen of ’s avonds met een drankje relaxen in onze bioscoopbar. Je kunt de beste classics, én nieuwe documentaires, muziek, kinder- en Hollywoodfilms bekijken in één van onze vier filmzalen en een concert of event bezoeken in onze evenementenruimte.

In zaal 1 bieden we een filmervaring vanaf het balkon, die doet terugdenken aan de jaren ’70 en in zaal 3, 4 en 5 bieden we je persoonlijke zaalservice. Voor de beste feesten kun je op de eerste verdieping terecht in de club en tegelijkertijd plof je een verdieping hoger in een stoel bij één van onze filmmarathons. We zijn een bioscoop, maar veel meer. Een plek om jezelf te blijven verwonderen!

In 2012 was LAB-1 tijdelijk gevestigd in het verlaten gebouw van Philips Natuurkundig Laboratorium op Strijp-S. En in 2017 was LAB-1 tijdelijk gevestigd in het oudste gebouw van Eindhoven: Mariënhage.

In 2018 hebben we onze volgende stap gezet en de oude EuroCinema / Zien Bioscoop overgenomen aan de Keizersgracht 19 in Eindhoven! In februari 2019 zijn de deuren geopend. Dit zal onze permanente plek zijn, we hopen je snel te zien in onze nieuwe spot!

 

Toegankelijkheid mindervaliden

Voor mindervaliden en rolstoelgebruikers is LAB-1 toegankelijk. In het gebouw zijn namelijk een lift en invalidentoilet aanwezig, ook hebben we vlakke vloeren waar u met een rolstoel doorheen kunt.

De afmetingen in breedte van onze gangpaden in de zalen zijn:

Bioscoop:

Zaal 1: 109 cm (ingang) en  89 cm (draai)  en 55 cm (gangpad stoelen)
Zaal 3: 109 cm (ingang) en 109 cm (draai, zaal is gelijkvloers)
Zaal 4: 121 cm (ingang) en 97 cm  (draai, achterste rij gelijkvloers)
Zaal 5: 121 cm (ingang) en 97 cm  (draai, achterste rij gelijkvloers)

Evenementenzalen:

Zaal 1 BG:  210 cm (ingang) en 130 cm (draai)

Zaal 2: 110 cm (ingang) en 170 cm (draai)

Wilt u graag onze bioscoop bezoeken? Meld het even bij ons, zo kunnen wij rekening houden met uw bezoek!